Tuesday, March 11, 2014

KRABI : DAY 1 PART 2

Assalamualaikumm

aiii lamenye xupdate.. sory la sbb terstuck at part 1 xsempat sambung part 2 kan.
hehe ok jom! kte continue part 2!

ok after visit Emerald Pool yg awesome we continue to  HOT STREAM plak
Hot stream ni mcm kolam airpanas in Krabi...

tak jauh sgt pun dr Emerald Pool tu. so dinasihatkan, if korg nk wat aktiviti Emerald Pool ni g skali ke Hot Stream ni hokeh!!

HOT STREAM visit ni termasuk skali dgn pakej yg ktorg amik dgn kak ani  1000baht tu =) so skali jalan + transport bwk kami ke sini =)




ok ni gmbr bagi harga tiket utk masuk ke HOT STREAM ni . so basically Entrance Fee utk Adult  is
90 baht + carpark 20 baht = 110baht. dlm RM11 jugakla skali masuk =)


so actually HOT STREAM ni dikenali oleh org tempatan sebagai KLONG THAM THERMAL WATERFALL.

Waterfal??? yes it is syg! =) (please ignore gmbr org confuse dlm gmbr tu ye) hehe

ok ini sumber gmbr dr google. lawo sket ehehe



haaa one more thing kalo korg nak tau.. HOT STREAM ni mcm air terjun di celahan akar kayu pokok.
amazing kan? ms duduk rendam kaki kat ctu. ive been thinking
mcm mana air hangat boleh berrtakung kat celah akar kayu eh =)

and level air panas die pn berperingkat. =) yg kat bawah skali lapang sket bley berenang-renang. =)







ktorg tak stay lama kat sana.. sekadar celup kaki dan bergambar. hehe
so tgk sume da kepenatan. the best is to head home...



see nampakkan dirog kepenatan? alahaii comeinye la =)


sambil menikmati senja dlm perjalanan blk..
masa ni benti solat jap before proceed to Night Market =)

ok at night time bg tidak membuang masa.. ktorg trus ke Night Market. =) 
its in Krabi Town. hehe


kwn2 please dont expect its a bigggggggggg night market. hanyalah 1/4 dr petaling street
xbyk tp you all boleh explore la dr segi food and art. =)

sampai2 je kami dihidangkan dgn tarian adik2 comel2 ni
hehehe die mcm street dancer la. so cute!


cute little dancer.. even salah step pn diorg larung je haha


yang kat tgh tu, u all boleh draw ur own t-shirt and art!


ade performance gamelan kat tgh psr mlm. amazing =)


yg ni mcm agar2 if im not mistaken. hehe cute kan! ade ducks!

one of the HALAL FOOD in the market.. AYAM PERCIK in the house. =)
ok ni pulak mcm KOPOK LEKOR versi Thailand. hahah =D

AND......... Finally! Jumpe jugak Pancake! the only stall yg jual pancake ni! hehehe




ktorg order Banana Nutella Pancake =D 40 Baht = rm4 =)



enjoying the meal.. ok ms ni mmg kebulur jugak la hihihi
then ktorg blk otel.. tdo! sok nk jalan pulau pulak!

PHI PHI here i come! hehehehe


next update~!
DAY 2 : PHI PHI ISLAND!

LOVE,
Liyana
Allah creates us to live! so be happy!live!

No comments: