Tuesday, January 7, 2014

Review Vacation in Seoul Korea: PART 4 - EVENING AT NANDAEMUN MARKET & MYEONDONG, SEOUL, KOREA.

ok sambung lg...
after we all da merehatkan diri.. kemas brg.. pakai proper attire to go out coz FYI sgt sejuk.. its -10'c "-,-

so we all plan nak heading to NANDAEMUN MARKET , SEOUL KOREA.

ok meh brief sket pasal market ni.

For info yg sgt best korang boleh CLICK HERE . =)

actually Nandaemun Market ni adalah Market plg besar kat korea =) and diorg rata2 byk jual WHOLESALE! =)

ok  ktorg pn siap2 kua hotel ok gggrrr menggigil . hehe heading trus ke subway. hehe

ok utk ke Nanadaemeun Market ni korg kene turun di
STATION HOEHYON LINE 4 EXIT 5


* sile take note exit tu ye sbb die akn leads korg to exit plg dekat!

hehe agak2 korg nmpk jual2 cmni kt dlm subway tu dah dekat la tu =P


haa kua2 je dr subway.. tgk2 waaaa weeeeeeeeee cntik gile bj winter diorg. tp mahal hehe
so name pn traveling budget kan so jgn gatai tgn nk beli cuci amte tgk culture yg tu priceless hehe

and korg.. Market ni sgt besar. so please ingt the way dr mane u all dtg ye!







** take note: org korea kalo jln suke rempuh je xde excuse me ke ape. so jgn sentap plak k! =P
& ramai pandai ckp melayu!!!!



ni antara yg attractive.. die jual gule tarik.. haha bley plak kan pandai tau amik logo halal Malaysia! hihi
tp die sgt fasih and funny!! best!





haa yg ni pulak is the LARGEST souvenir store yg ktorg jmp
and die sgt negotiable! =D tp xingt ape name die hihi


and i amazed about somthing.. nt kalo korg kt sana nampak ade motor tp kotak tggi melambung tu eh
tp i amazed tiap kali diorg siap buat keje diorg akn sapu kalo bersepah. xmcm kite =)



ok basically senang cite.. nandaemun market ni ala2 PETALING STREET kite =)
semua ade kt ctu hehe

************************************************************
ok dah seharian jalan we all LAPAR!!!
so we r heading to MYEONDONG, SEOUL KOREA PULAK
sebab nak cari food halal!

STATION MYEONDONG LINE 4 EXIT 8

hehe like ive been mentioning before.. semua Halal list liya byk based on

Ok for our first stop we all makan kat OM DRISTI at MYEONDONG,SEOUL KOREA.
 kalau nk g restaurant ni cari FACESHOP tepi tu ade lift kecik.. naik tingkat 4 =)
die memg kt tgh2 bandar myeondong! =D so ley jalan2.


boleh click link ni for details : CLICK HERE and ade MAPS skali =)

and diorang pun ade WEBSITE TAU!ehehe

restoran ni serve nepal food / indian food. memg sedap gile kari kat cni pekene dgn nasi korea.. 



dlm restaurant =)





ni cam mee goreng mamak hehe


seriously salad ni sedap amat!


cam ala2 ayam tandoori hehe



kariiiiii ayammmm sedap ok sbb diorg pny santan pekat!





haaa we all amik lunch set ni la hihi utk 6 org. kebulur punya psl. hehe

pas mkn barula ktorg pusing2 MYEONDONG
ok Myeondong ni mcm tempat shopping yg high class sket la.
kalo kat kl die umpama BUKIT BINTANG hehehe










during winter kul 4pm kat sana da maghrib =) 
so we all pusing2 jln smpai penat!
haha hajat hati nk g Namsan Tower tu tp sbb dah mlm xnmpk sgt view kan
so we decided to go back to the Hotel sbb seharian xrehat kan...


next is:  NAMIE ISLAND! stay tuned!




























Allah creates us to live! so be happy!live!

No comments: