Tuesday, January 7, 2014

Review Vacation in Seoul Korea: PART 3 TO THE SEOUL CITY WE GO!

Bismillahirrahmanirrahim..

ok we come to PART 3 plak..on the title: TO THE SEOUL CITY!

OK kalo u all tgk my previous entry i da explained a lot psl mcm mana nk pakai t-money etc kan..
now kite continue..

ok bile dah kat airport tu.. use logic = ) sbb kite nk travel by train kan so, keeeep looking for the "AIRPORT RAILROAD" signboard. it will leads u there!

basically utk AIRPORT RAILROAD ni die berada di bahagian bawah =) ade escalator yg dekat pintu kua airport turun bwh. mcm liya ckp td.. follow the signboard je =)




ok inila rupe signboard nya hehe
just follow... until nmpk the statiion...


ok ni la airport train station.. ok bg yg xbeli TMONEY (A.KA TOUCH N GO) kene la bli tiket mcm kte beli tket kt LRT tu kan hehehe nmpk x mesin tiket tu.. =) dont wory u can choose ENGLISH LANGUAGE.. hehehe



haa da pesan kan awal2 korang print dlu SUBWAY MAPS mcm yg Liya mentioned sebelum ni
hehe sbb trust me.. if korg tgk map ni korg pening hehe..
so please stick with ur own maps. korea people xkuasa nk tgu u all diri tercegat lame2 kt ctu sbb nk tgk maps! hahah


OK SO FOR YOUR HIGHLIGHT
DR AIRPORT INCHEON , u all kene go to SEOUL STATION (gaya mcm dr KLIA kene g KL SENTRAL) =) so... u have to take the airport train to SEOUL STATION
siapa yg da bli TMONEY boleh segera ke tempat masuk station =) siapa xbli kene la bli tiket hehe

ok journey dr AIRPORT INCHEON kalo naik airport train murah sket 4,050 won sahaja
tp kalau u all naik AIRPORT EXPRESS mahal sket dlm 15,000 won sbb die laju and xde stop kat mana =)
beza masa, AIRPORT TRAIN 47-55min ,kalau AIRPORT EXPRESS 35-45 minute.

liya suggest, u all bukan tiap mgu nk dtg Seoul kan? better amik AIRPORT TRAIN sbb u all got a chance nk tgk view yg sgtttttttt cantik =) each time diorg stop tu la u all ade opportunity nk tgk snow =) and amik gmbr hehe. excited die lain tau bile baru smpai ni! hehe


oh ya KLIA Transit diorg ni dipanggil A-REX hehe







haaa kan? nmpk x kami menikmati pemandangan sepuasssnye hehehe
excited punya pasal..


ok.... setibanya kami di SEOUL STATION, pay attention ye semua!
korg  kene tau where are u heading to =)

so kene siap2 tau korg kene naik tren line berapa etc. coz u need to change train =)

like us we are heading to CHUNGMURO! =) so we all kene amik LINE 4 yg berwarna biru cair. =)
(KAN DA KATE MAPS BERWARNA SGT DIPERLUKAN! ) hahaha


OK ley nmpk kan no 4 besar tu? LINE 4 maksudnya! here we go!


ok ini adalah gmbran seoul station =)



on the way to subway tu memg kene jln kua sket dr bgnn. SEJUK!! nmpk x signboard ade gmbr TRAIN WARNA KUNING tu. =) haa kat mana pn korg jln if nmpk sign tu bermakna ade SUBWAY (a.ka LRT) hihi


ok ni kat bahagian SUBWAY bawah tanah.. korg jgn ingt dah rs panas eh dok bwh tnh pon. SEJUK!

keep on following the signboard fo LINE 4 =)





ye keadaan dlm SUBWAY LINE 4. Sbb ms ktorg smpai ni malam christmas hihi

ok few station ahead... we all pn smpaiii =)  kat statiion CHUNGMURO only 4 station je dr SEOUL STATION hihi






haaa org korea sgt kurus2 gare2 naik tangga subway yg tggi amat hahaha
tp dont worry certain exit je byk tangga,hihi


so from here we all jalan bout 5 min tu je to our hotel =) dkt kan! ayah mak happy gile! hehe
tgk la sape book! hihi

so after check br ktorg merayap : 1 st stop NANDAEMUN MARKET!!
next update ehh hihi















love,
liya











Allah creates us to live! so be happy!live!

No comments: