Wednesday, December 30, 2009

lamanya xmenulis

wah.. rasa macam dah jarang2 membebel kat cni =)
ape ye nak cite? hurmm back to the new sem , and being a final year
memg sgt exhausted.. saya ingt semester ni even not more theory subject
which now are more to training+practical.. it is even EXHAUSTED!!
byglah kelas dr pg smpi mlm then the next day start at 8am.. xkelam le mata ni??
huhu mengantuk! tp kuatkan ati gak...
well i;m happy for my friends.. congratulations and thank u to alllll
my friendsssss yg bagi kad jemputan, hehe i know u alls suruh amikkan gmbr kan? kan?
hehehe tahniah ye semua.. cepatnya masa berlalu... huhhhh..=)
bile dah final year terasa dah.. eh? saya nak keje dah? dlu time skola
been thinking saya jd apela nnt.. so now dah terase gerunnya.. insyaAllah.. dengan izinnya.. saya hope.. i canbe a lawyer.. =) amin!~
rasa mcm da 80 % decided je.. kene practice (chambering) jugak for my own security,,
competition are very tough outhere...
sok last day in 2009... i've been aspecting for a better things to come for me to have a better life. =) i wanna be happy thats all...
ma penah pesan.. "kakak, dlm hidup, jgn hrpkan sesiapa utk bahagiakan kita & buat kita happy, tuhan dah bukakan jalan yang bahagia utk kita, jd, kakak gunakan sebaik2nya" mama is right :') cuma ada masa saya lalai and lupa pesan dia...
dlu saya berharapan moga ada insan yang boleh beri saya kegembiraan macam mana yg saya nak..tp saya silap.. bila saya ingt kan blk apa kata mama, kita xboleh hrpkan orang lain memberi n kita akan dpt apa yg kita nak.. dia org lain.. kita lain... jd
kegembiraan yg dia beri, dan saya dapat, adalah kegembiraan and kebahagiaan yang mampu dia bg dengan izin Allah... jd, saya bersyukur kiranya apa yang saya dapat tu, semua tu adalah rezeki saya.. and nikmat drNya.. syukur Alahamdulillah...
saya sedih..saya happy. semua tu nikmat .... =)

so di thn baru ni.. doa saya moga tuhan permudahkan perjalanan hidup saya, murahkan rezeki saya dan keluarga, semoga kami semua dlm keadaan sihat walafiat.. dan semoga.. saya dpt grad dgn jayanya... =) dpt kerja yang bagus... dan ya Allah..
jika dia diciptakan utk ku, kekalkan lah kasih sayang ini dgn keredhaan mu hingga akhir hayat kami..satukanlah kami dengan pernikahan yang mulia, tp jika bukan dia utk ku, moga kami boleh terus berkawan dan kurniakanlah apa yang terbaik utk kami, aku memohon dari mu, jodoh yang terbaik buat diriku, imam keluarga ku dan anak2 ku, teman ku di syurga kelak, yang menyayangiku dan anak2 ku... sesungguhnya apa yg dtg dariMu adalah nikmat terbaik buat diriku.. "amin ya Rabbalalamin...

No comments: